Het verhaal

Ontdek het verhaal achter het eerste alcoholvrije speciaalbier in België. Gebrouwen met een revolutionaire techniek. 

Brouwer Brouwerij De Halve Maan

Brugse Zot als basisbrouwsel

Brouwerij De Halve Maan daagde de gangbare biertraditie uit en lanceerde in 2018 als eerste brouwerij in België een alcoholvrij speciaalbier. Na jarenlang onderzoek, perfectioneerden onze brouwers de processen en bekwamen ze een alcoholvrij speciaalbier die uitblonk in smaak. De Sportzot was geboren. 

Voor Sportzot gebruiken we onze bekende Brugse Zot Blond als basisbrouwsel. Door een unieke techniek filteren we de alcohol op een volledig natuurlijke wijze uit het bier en dat zonder smaakverlies! De originele en rijke hoparoma’s van de Brugse Zot blijven op deze manier bewaard. 

Brugse Zot Blond Sportzot bar café

Unieke membraanfiltratie

Om van een Brugse Zot een alcoholvrije Sportzot te maken, ontwikkelden onze brouwers een unieke techniek waarbij ze gebruik maken van membraanfilters. Hierdoor kunnen ze op een volledig natuurlijke wijze de alcohol uit het bier halen. Dit zonder destillatie of andere bijwerkingen die tot smaakverlies kunnen leiden.

De dealcoholisatie gebeurt bij lage filtratietemperaturen van ongeveer 10 tot 15 °C. Tijdens het filteren van de Brugse Zot laten de membranen water en alcohol door, zodat de essentiële ingrediënten die bepalend zijn voor het aroma, de kleur en de troebelheid, worden behouden. Het eindproduct is een kwalitatief alcoholvrij speciaalbier vol smaak. 

Verantwoord genieten

Wie zegt dat een lekker bier veel alcohol moet bevatten? Onze alcoholvrije Sportzot is verantwoord genieten zonder compromissen op smaak. Dit unieke speciaalbier is gebrouwen met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariëteiten.

Met zijn verfrissende smaak en complex karakter weet het zowel sporters als bierliefhebbers te bekoren. Zo is Sportzot het ideale alcoholvrije alternatief tijdens een zot feestje of na een stevige inspanning. Cheers!

Sportzot bar café

Ontmoet onze Sportzotten

Maak kennis met Team Sportzot! Met Sportzot steunen we enkele Belgische en Nederlandse topatleten in hun intensief traject. Onze Sportzotten beoefenen geen voor de hand liggende sporten en werken achter de schermen hard om hun doelen te bereiken. Het zijn sporten die nog te vaak onder radar blijven en te weinig media-aandacht krijgen. We zijn dan ook trotse sponsor van deze zotte sporters. Met een Sportzot in de hand juichen we hun zotte prestaties toe.

Team Sportzot