Alcoholvrij vol smaak

Als allereerste in België lanceerde Brouwerij De Halve Maan een alcoholvrij speciaalbier dat uitblinkt in smaak: Sportzot. Even zot en lekker als Brugse Zot, maar dan alcoholvrij!

Ons verhaal Het bier

Een krachtige smaak
voor ieder moment

Sportzot was het allereerste alcoholvrij speciaalbier in België en is de onbetwiste nummer één in smaak. Hij is met zijn evenwichtige en verfrissende karakter het ideale alcoholvrije bier na een stevige inspanning of tijdens een zot feestje. 

Als basis wordt de bekende Brugse Zot blond gebruikt, die gebrouwen is met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariëteiten. Met een unieke techniek filteren we de alcohol op een volledig natuurlijke wijze uit het bier. Het resultaat? Een alcoholvrij speciaalbier vol smaak!

Ontdek het bier

Sportzot packshot nar beker

Zot van sport

Onze passie is sport. Zo kozen we met Sportzot voor een duidelijke en positieve link met sport. Wij spreken daarvoor niet enkel de sporter aan, maar evengoed de supporter. Sporzot is er dus voor al wie er een sport van maakt om zichzelf tot iets nieuws uit te dagen.

Deze passie bekrachtigen wij door veelbelovende en getalenteerde atleten te steunen in hun intensieve traject. Hier focussen we ons vooral op disciplines met minder media-aandacht. Deze atleten beschikken niet altijd over de nodige middelen om op comfortabele manier hun doel te bereiken. Hier hopen wij met Sportzot een verschil te kunnen maken. 

Ontdek onze Sportzotten

De authentieke
huisbrouwerij

Elke liter Sportzot wordt nog steeds gebrouwen in het bruisende stadscentrum van Brugge. Al 6 generaties lang wordt er door de brouwersfamilie gebrouwen op het Walplein. Nu is Brouwerij De Halve Maan de laatste authentieke familiebrouwerij in het hartje van de stad en kan het terugblikken op een rijke geschiedenis.    

De historische brouwerij is intussen uitgegroeid tot een iconische plek in de stad. Wij zijn dan ook één van de meeste bezochte brouwerijen van het land, met bezoekers van overal ter wereld!

Onze brouwerij

Brouwerij De Halve Maan poort ingang Walplein Brugge